Művészeti szolgáltatásaink

Értékbecslés

Kérjen ingyenes értékbecslést, vagy díj ellenében igazságügyi szakvéleményt

Az Online Art Galériában lehetősége van festményei és műtárgyai ingyenes értékbecslésére vagy eredetiségük megállapítására. Galériánk több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező igazságügyi szakértői árajánlatot ad Önnek a hozzánk eljuttatott műtárgyakra vonatkozóan. Ha szeretne hiteles szakmai véleményt kapni a birtokában lévő festmény, grafika, szobor értékéről, lépjen velünk kapcsolatba, küldje el a műalkotás fényképét hozzánk.

Az igazságügyi szakértői vélemény felhasználási területei: polgári vagy büntetőeljárásban, hagyatéki és biztosítási érték megállapítása alkalmával, műtárgyvásárlás során.

Az igazságügyi szakértői vélemény sokrétű vizsgálati eljárás alapján kialakított értékbecslést jelenti. A szakértői véleményben a szakértő több szempontból vizsgálja a konkrét műtárgy esetében az alkotóra vonatkozó művészettörténeti adatokat, ismertségét, elismertségét, a műalkotásra vonatkozóan pedig objektív és szubjektív vizsgálat során teljes képet alkot a műalkotás műtárgypiaci becsült értékéről. Szakvélemény elkészítése során a műtárgy értéknövelő és értékcsökkentő tulajdonságainak összeségéből (kvalitás vizsgálat, eredettörténetéről kutatás, állapotfelmérés, fotótechnikai vizsgálatok) alakul ki a becsült forgalmi érték, amelyet a legtöbb esetben a hazai és nemzetközi szakértői gyakorlatnak megfelelően, alsó és felső becsérték meghatározásával készítünk.

A szakértői véleményt egyedi igény esetén természettudományos alapú műtárgyvizsgálattal egészítjük ki.

A szakértői szolgáltatást valamennyi műtárgytípusra elkészítjük. A becsült forgalmi érték meghatározásánál a vizsgált műre vonatkozó hazai és nemzetközi műtárgypiaci trendek és referenciaszámok figyelembevételével alakítjuk ki a mű forgalmi értékére vonatkozó értéket.

Az igazságügyi szakértői vélemény ára:

100.000 Ft alatti becsült forgalmi értékű műtárgy esetében a becsült forgalmi érték 20%-a. E feletti értékű művek esetén, illetve kimagaslóan nagy értékű, több millió forint feletti értékű műtárgyak, gyűjtemények esetén egyedi árképzést alkalmazunk.

Az értékbecslést és szakértői véleményt Tűzkő Péter igazságügyi szakértő készíti.

U

Ingyenes értékbecslés

Ingyenes értékbecslés keretében vállaljuk, hogy a részünkre megküldött fotó és egyéb, az adott műalkotásra vonatkozó információk alapján műtárgyértékelést készítünk.

 

Értékbecslés kérése

Lépjen kapcsolatba velünk az alábbi űrlapon keresztül.

Műtárgyáról mellékeljen leírást, méreteket és minden információt amelynek birtokában van.