Szolgáltatásaink

Gyűjteménykezelés & Gyűjteményépítés

Minden művész a maga képére formálja a világot. Formálja Ön is gyűjteményét saját elképzelése szerint. Szakértelmünkkel az Ön víziója alapján létrehozzuk otthonában a gyűjteményt, amely értékálló és megtérülő befektetés, örökíthető szellemi hagyaték és vagyonelem.

Az egyes műtárgyak összessége önmagukban még nem tekinthetőek gyűjteménynek. Kérje segítségünket, hogy a birtokában lévő műtárgyakat szakmai javaslataink alapján tovább fejleszthesse, eredményesen bővítse. Hiszünk abban, hogy több évtizedes műtárgypiaci ismereteinken alapuló szakértői javaslataink segítenek Önnek egy egyedi kollekció létrehozásában.

Tapasztalataink alapján a velünk kapcsolatban álló gyűjtők nagy részben érzelmi alapon közelítik meg a megvásárolni kívánt alkotásokat. Költési, vásárlási szokásaikat nem elsősorban a racionális költési attitűdök, a befektetői szempontok jellemzik, hanem az a végső cél, amelynek érdekében létrehozzák saját gyűjteményüket.

Igényei megismerése után ennek a célnak az elérésében szeretnénk Önnek a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat kínálni:

Gyűjtemények szakmai koncepciójának kidolgozása

A szakértői látásmód elengedhetetlen egy műtárgygyűjtemény létrehozásakor. Művészeti tanácsaink nyomán a gyűjteményébe kerülő alkotások olyan sokrétű összefüggésekben (kulturális, művészettörténeti, művelődéstörténeti) kapcsoljuk egymáshoz a különböző alkotásokat, amelynek köszönhetően a létrejövő gyűjtemény egyedi, megismételhetetlen kollekcióvá áll össze. Az egyes műtárgyakra szánt összeg a jól felépített szakmai koncepciónak köszönhetően az egymással kapcsolatot teremtő alkotások értékét jelentős mértékben tovább növelheti.

Gyűjtési Javaslattétel

Egy gyűjteményt soha nem tudunk lezártnak tekinteni, folyamatosan bővül tulajdonosa által megszabott irányba, rengeteg jövőbeni lehetőségre, újraértékelésre, értéknövekedésre adhat lehetőséget. Ebben személyre szabott szakmai javaslatokat adunk Önnek. Segítünk a jelenlegi és várható műtárgypiaci tendenciák, és az ebben rejlő lehetőségek megismerésében.

Alkotások eredetiségének és provenienciájának kutatása

Az igazságügyi szakértői vizsgálatot kérésére proveniencia-kutatással egészítjük ki. A műtárgy egyik legfontosabb értéknövelő tényezője lehet eredetének pontosan dokumentált, igazolható előélete.

Gyűjtemények teljes szintű művészettörténeti feldolgozása

Vállaljuk gyűjtemények, műtárgyegyüttesek teljeskörű dokumentálását, művészettörténti feldolgozását. 

Gyűjtemény bemutatása, kiadványok elkészítése

Kiállítások szervezése

Lépjen velünk kapcsolatba

 Érdeklődjön szolgáltatásainkról, személyes vagy online konzultációról.