Csapatunk

Rólunk

Az Online Art Galéria alapítói a honi műtárgypiacon több évtizedes szakmai múlttal rendelkező művészeti befektetőkből, gyűjtőkből és igazságügyi szakértőkből áll. A Galéria művészeti vezetője Tűzkő Péter igazságügyi festményszakértő, művészeti tanácsadó.

A Galéria elsődleges célja, hogy a művészet közvetítésében, a műtárgyak értékesítésében egyedi online megoldásokkal támogassa a művészeti piac szereplőit; műgyűjtőket, befektetőket, műkereskedőket, művészeket. Az Online Art Galéria elsősorban a Szépművészeti Múzeum gyűjtőkörébe tartozó magyar és nyugat-európai képzőművészeti alkotások kereskedelmével, közvetítésével foglalkozik, valamint rendszeresen szervez tematikus online árveréseket partnerei segítségével.

Tűzkő Péter

Művészeti tanácsadó, igazságügyi szakértő, történész, művészeti menedzser, műgyűjtő

Több hazai vezető aukciósház szakmai vezetője volt az elmúlt húsz évben. Szakmai tevékenysége mellett 2007-től a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnökségi tagja, 2012-től részt vállal a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület műtárgyhamisítás elleni munkacsoportjának munkájában. Oktatóként a hazai becsüsképzés mellett több egyetemen is oktat. Előadóként rendszeresen szerepel művészeti, műkereskedelmi rendezvényeken. Előadói szakterületei: hazai és nemzetközi műtárgypiac, műtárgybefektetési lehetőségek, műtárgyhamisítás, a hazai műkereskedelem története.

Igazságügyi szakértőként a Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Bank mellett számos hazai és külföldi árverezőház foglalkoztatja szakértőként.